ІНФОРМАЦІЯ

03.02.2020 р. апеляційний суд скасував рішення районного суду на нашу користь про стягнення з власників кв. № 36 боргу по внесках до Ремонтного фонду і на придбання нежитлового приміщення.

Іншими словами, закон один, а судові рішення — різні.

Позов про стягнення боргу з власників квартири № 36 було подано на початку 2016 р. І лише через чотири роки судді винесли рішення, яким звільнили власників кв. № 36 від утримання спільного майна будинку (у наших судах буває й не таке).

А по квартирі № 151 позов, поданий у 2016 р., досі в першій інстанції на стадії підготовчого провадження.

Така ситуація вимагає від ОСББ докорінних змін у питанні стягнення боргів.

Нестача коштів була актуальною (навіть пекучою) у 2015-2016 рр.

Але сьогодні, як кажуть: «1945 р., то — не 1941 р.». Сьогодні, у 2020 р., наявність боргу нам не дошкуляє.

Через це вже недоцільно витрачати кошти і час на доведення очевидного. Набридло доказувати у судах,  що утримання будинку — це обов’язок всіх. Будинок спільний, то й дбають про нього люди — спільно.

ОСББ вже втомилось втовкмачувати (ще від 2012 р.) у хитрі голови боржників, що їхні борги — це не борги перед абстрактним ЖЕКом, а борги перед спільнотою реальних людей, перед сусідами, що борги, це — обман сусідів і прагнення в’їхати в наш будинок на плечах сусідів і за кошти сусідів.

У будинку залишилось тільки чотири квартири, власники яких не сплатили внески до Ремонтного фонду.

Через це власники — без ліфту, а квартири — без електрики та води.

Отже, що далі?

По квартирі № 36 ми обов’язково подамо касаційну скаргу, а по квартирі № 151 — розглянемо ситуацію на зборах представників і, можливо, відкличемо позов (набридло принижуватись в судах, вимагаючи своє). По інших двох квартирах будемо чекати тих, кому потрібна електрика, вода, ліфти.

Будемо чекати, бо результат — прогнозований: прийде коза до возу. А куди ж вона — коза (чи він — ) дінуться? Квартира у такому будинку і в такому місці та ще й без електрики — це ж «мрія» кожної кози (чи — )!

Отже, обов’язково вона (він) прийде і добровільно принесе борг з процентами.

лифт 5-1

До відому боржників. Відмова у стягненні з вас боргу, не породжує у вас права користуватись тим, за що ви не сплатили.

Іншими словами, ганебні рішення суду не створюють ліфтів, кабелів, не генерують електричну енергію і фізично не примусять власників віддати вам не ваше.