інформація вистота 2

До уваги власниці квартири № 29

НАГАДУВАННЯ

16 грудня 2019 р. було виявлено відсутність пломб, встановлених ОСББ «Фундуклєєвський», на лічильнику електричної енергії, що споживається в квартирі № 29.

Використання внутрішньобудинкових електричних мереж об’єднання без наявності встановлених об’єднанням пломб на приладі обліку електричної енергії не допускається.

Ситуація відсутності встановлених об’єднанням пломб на лічильнику кв. № 29 була розглянута зборами представників 18.12.2019 р., на які було запрошено власницю кв. № 29.

Письмове запрошення на збори представників було вкладено до поштової скриньки кв. № 29, а текст його оприлюднений на сайті (див оголошення від 16.12.2019 р.), а також переданий власнику квартири у вигляді SMS-повідомлення на телефон, номер якого власниця залишила в дирекції.

Власниця кв. № 29  у зборах представників участі не взяла (нагадуємо, що збори представників є передбаченим законом і статутом ОСББ органом управління об’єднання).

Зборами представників з цього приводу прийнято рішення (див. оголошення на цьому сайті від 28.12.2019 р.), яким запропоновано власниці кв. № 29 до 01 лютого 2020 р. здійснити певні дії з метою отримання можливості користування у подальшому внутрішньобудинковими електричними мережами.

Разом з тим, власниця квартири № 29 уклала з постачальником «Приватне акціонерне товариство «ДТЕК Київські електромережі» договір від 21.08.2019 р. про постачання електричної енергії.

Дозвіл від об’єднання на використання внутрішньобудинкових електричних мереж  і умови їх використання, у вигляді рішення загальних зборів співвласників, це приватне товариство не отримувало.

У ситуації, що склалась, усі питання, що виникають з приводу постачання електричної енергії до кв. № 29, власниця квартири повинна вирішувати з постачальником.

Нагадуємо, що у випадку невиконання власницею квартири № 29 рішення з питання 9 порядку денного зборів представників від об’єднання від 18.12.2019 р. у встановлений строк (до 01.02.2020 р.), використання внутрішньобудинкових електричних мереж з метою постачання електричної енергії до кв. № 29 буде припинене 03 лютого 2020 р. о 12:00.

Прохання до власниці кв. № 29 поставитись до рішення зборів представників відповідально (витяг з рішення вкладений до поштової скриньки) і взяти це нагадування до уваги.

ПОЯСНЕННЯ до інформації

1. Права кожного власника багатоквартирного будинку (у тому числі право на укладення прямих договорів з постачальниками послуг, чи право робити перепланування квартири, чи право використовувати квартири з метою отримання доходів, чи інші права) ЗАВЖДИ ОБМЕЖЕНІ правами та спільними інтересами інших власників.

2. Кожний співвласник, який, з різних мотивів, укладає прямі договори з постачальниками послуг, повинен усвідомлювати наслідки своїх дій.

Іншими словами, або прямі договори укладають всі співвласники, що відбувається за рішенням загальних зборів і тягне за собою повну перебудову внутрішніх відносин у спільноті співвласників (як це має місце з централізованим опаленням), або об’єднання виступає колективним споживачем послуг, а ВСІ співвласники користуються внутрішньобудинковими інженерними мережами на однакових і рівних умовах (а бажаючі отримати привілєї натомість отримують геморой).

3. Загальними зборами співвласників прийнято рішення про неможливість і недоцільність станом на сьогодні надавати постачальникам електричної енергії у використання внутрішньобудинкові електричні мережі, які є спільною власністю співвласників нашого будинку, право на яку охороняється законом.

4. Рішення загальних зборів співвласників для співвласників є абсолютом і за будь-яких умов, незважаючи на поважний статус і спротив окремих власників, буде безумовно виконано.

Такі особливості має право власності на квартиру в багатоквартирному будинку і такі існують відмінності квартири від хатинки на окремому хуторі.