meeting-clipart

Офіційно оприлюднюються рішення зборів представників від об’єднання від 20 серпня 2019 р.

Рішення зборів представників від об’єднання

20 серпня 2019 р.

  1. Про погашення заборгованості за теплопостачання в опалювальному періоді 2017-2918 рр.

Розглянувши лист Комунального концерну «Центр комунального сервісу» від 30.07.2019 р. № 64 (наш вх. № 77/2 від 06.08.2019 р.) про наявність заборгованості об’єднання перед АТ «Київенерго» у сумі 118000 грн. за отриману в опалювальний період 2017-2018 рр. теплову енергію для потреб централізованого опалення  збори, крім того 20060 грн. нарахованих фінансових санкцій у вигляді інфляційних втрат і 3% річних, представників констатують:

Зазначений борг виник і існує через відмову співвласників сплачувати вартість теплової енергії, отриманою для опалення їхніх квартир:

Гісем М. В. — 4 916,24

Гісем Н. І. — 7 201,49

Душко М. Є — 14 718,18

Загороднова Н. Б. — 17526,15

Ломадзе-Старицька О. Г. — 36 220,07

Качалова Н. М. — 5 210,00

Моргун О. І. — 8 677,07

Миленька С. І. — 7 179,94

Ніконова С. М. — 2 231,96

Рощенко П.А. — 10 168,54

Ушакова Т. Л. — 8 406,02

Шевченко Ю. М., Шевченко К. Є.  — 33 270,18

Судові процеси щодо стягнення боргу з цих осіб тривають впродовж двох років і через недосконалість законодавства України дата надходження коштів на рахунок об’єднання є невідомою.

Збори представників вирішили:

1.1. Доручити керуючому директору терміново сплатити борг, зазначений у листі КК «Центр комунального сервісу» за рахунок коштів на управління будинком.

1.2. Роз’яснити Гісему М. В., Гісем Н. І., Душку М. Є., Загородновій Н. Б., Старицькому С.Г., Ломадзе-Старицькій О. Г., Качаловій Н. М., Моргун О. І., Миленькій С. І., Ніконовій С. М., Рощенко П.А., Ушаковій Т. Л., Шевченко Ю. М., Шевченку К. Є., що своїми діями вони залізли в кишені сусідів, тим самим поставивши себе поза колективом співвласників.

1.3. Заборонити працівникам керуючої дирекції вступати в комунікаційні контакти (у тому числі й усні) з особами, зазначеними в п. 1.2. цього рішення, і розглядати будь-які звернення цих осіб.

Усі без виключення звернення цих осіб передавати на розгляд зборів представників.

1.4. Доручити керуючому директору (Ганоцький І.В.) роз’яснити працівникам дирекції вимоги п. 1.3. цього рішення.

  1. Про використання сміттєкамер і частини коридору.

Розглянувши звернення окремих співвласників щодо використання сміттєкамер і частини коридору, що безпосередньо є прилеглою до квартир, збори представників вирішили:

2.1. Дозволити власникам квартир безоплатно використовувати для своїх потреб приміщення біля сміттєпроводу (сміттєкамери), за умови суворого дотримання правил пожежної безпеки.

Власники, які мають намір використовувати такі приміщення, повинні перед початком використання приміщень повідомити про це керуючого директора.

2.2. Дозволити встановлювати додаткові двері або переносити існуючі двері на один метр в частину коридора, яка є безпосередньо прилеглою до існуючих дверей.

Умовою такого перенесення дверей чи встановлення додаткових дверей є забезпечення вільного доступу до загальнобудинкового обладнання.

Перед перенесенням існуючих дверей чи встановленням додаткових власники приміщень повинні погодити з керуючим директором місце розташування дверей.

  1. Про затвердження договору з ДП «Київський експертно-технічний центр Держпраці».

Розглянувши питання 3 порядку денного збори представників беруть до уваги наступне.

У період з 18 по 19 липня 2019 р. головним державним інспектором Головного управління Держпраці у Київській обл. Корнієвським О.О. було проведено позапланову перевірку ОСББ «Фундуклєєвський» з питань дотримання вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки.

За наслідками перевірки складено припис від 22.07.2019 р. № 5.2/320/290.

Однією з вимог припису є отримання дозволу на експлуатацію ліфтів, якому передує експертиза їх готовності до експлуатації.

Збори представників вирішили:

3.1. Затвердити умови договору з ДП «Київський експертно-технічний центр Держпраці» на проведення експертизи готовності ліфтів до експлуатації.

3.2. Доручити керуючому директору (Ганоцький І.В.) укласти відповідний договір.

  1. Про затвердження умов договору на технічне обслуговування засобів відеоспостереження і контролю доступу в будинок.

Розглянувши питання 4 порядку денного збори представників вирішили:

4.1. Затвердити умови договору з (інформація тільки для співвласників) договір на технічне обслуговування засобів відеоспостереження і контролю доступу в будинок.

4.2. Доручити ревізійній комісії контролювати виконання умов договору і погоджувати усі перерахування коштів виконавцю робіт після перевірки наявності і достовірності актів виконання робіт.

4.3. Доручити керуючому директору (Ганоцький І.В.):

— укласти відповідний договір;

— усі перерахування коштів за цим договором здійснювати після погодження з ревізійною комісією.

  1. Про вибір підрядника на виконання робіт з відновлення мережі освітлення прибудинкової території.

Розглянувши питання 5 порядку денного збори представників вирішили:

5.1. Обрати виконавцем робіт з відновлення мережі освітлення прибудинкової території (інформація тільки для співвласників).

5.2. Затвердити умови договору з (інформація тільки для співвласників) на виконання робіт з відновлення мережі освітлення прибудинкової території на загальну суму (інформація тільки для співвласників).

5.3. Доручити ревізійній комісії контролювати виконання умов договору і погоджувати усі перерахування коштів виконавцю робіт після перевірки наявності і достовірності актів виконання робіт.

5.4. Доручити керуючому директору (Ганоцький І.В.):

— укласти відповідний договір;

— усі перерахування коштів за цим договором здійснювати після погодження з ревізійною комісією.

  1. Про вибір підрядника на виконання робіт з благоустрою території.

Розглянувши питання 6 порядку денного збори представників вирішили:

6.1. Обрати виконавцем робіт з благоустрою прибудинкової території (інформація тільки для співвласників).

6.2. Затвердити умови договору з (інформація тільки для співвласників) на виконання робіт з благоустрою прибудинкової території на загальну суму (інформація тільки для співвласників).

6.3. Доручити ревізійній комісії контролювати виконання умов договору і погоджувати усі перерахування коштів виконавцю робіт після перевірки наявності і достовірності актів виконання робіт.

6.4. Доручити керуючому директору (Ганоцький І.В.):

— укласти відповідний договір;

— усі перерахування коштів за цим договором здійснювати після погодження з ревізійною комісією.

  1. Питання ремонту фасаду

Розглянувши питання 7 порядку денного збори представників вирішили:

7.1. Обрати виконавцем робіт з ремонту фасаду (інформація тільки для співвласників).

7.2. Затвердити умови договору з (інформація тільки для співвласників) на виконання робіт з ремонту фасаду на загальну суму (інформація тільки для співвласників).

7.3. Доручити ревізійній комісії контролювати виконання умов договору і погоджувати усі перерахування коштів виконавцю робіт після перевірки наявності і достовірності актів виконання робіт.

7.4. Доручити керуючому директору (Ганоцький І.В.):

— укласти відповідний договір;

— усі перерахування коштів за цим договором здійснювати після погодження з ревізійною комісією;

— при необхідності збільшення загальної вартості робіт, звертатись до зборів представників з відповідним обгрунтуванням.

  1. Про встановлення протипожежних дверей до ліфтових приміщень.

Розглянувши питання 8 порядку денного збори представників вирішили:

8.1. Обрати виконавцем робіт з встановлення протипожежних дверей до ліфтових приміщень (інформація тільки для співвласників).

8.2. Затвердити умови договору з (інформація тільки для співвласників) на виконання робіт з встановлення протипожежних дверей до ліфтових приміщень на загальну суму (інформація тільки для співвласників).

8.3. Доручити ревізійній комісії контролювати виконання умов договору і погоджувати усі перерахування коштів виконавцю робіт після перевірки наявності і достовірності актів виконання робіт.

8.4. Доручити керуючому директору (Ганоцький І.В.):

— укласти відповідний договір;

— усі перерахування коштів за цим договором здійснювати після погодження з ревізійною комісією;

— при необхідності збільшення загальної вартості робіт, звертатись до зборів представників з відповідним обгрунтуванням.

  1. Розгляд заяв співвласника Миримського Р.Л.

9.1. Розглянувши заяву співвласника Миримського Р.Л. щодо облаштування кінцевої ділянки витяжної вентиляції, який знаходиться в належному йому приміщенні, збори представників вирішили:

9.1.1. Враховуючи відсутність у запланованому на 2019 р. бюджеті коштів на такі роботи, запропонувати співвласнику Миримському Р.Л.:

— виконати роботи з облаштування кінцевої ділянки витяжної вентиляції, який знаходиться в належному йому приміщенні, за власний рахунок;

— взяти до уваги, що відшкодування вартості виконаних робіт можливе тільки за умови створення загальними зборами співвласників спеціального фонду для акумулювання коштів на цю мету.

9.1.2. При виконанні робіт дотримуватись вимог проекту будівництва системи вентиляції будинку.

9.1.3. Перед початком робіт погодити їх керуючим директором.

9.2 Розглянувши заяву Миримського Р.Л. щодо ситуації з клапаном димовидалення, який знаходиться в його приміщенні, збори представників вирішили:

9.2.1. Доручити керуючому директору (Ганоцький І.В.) отримати від проектних організацій письмове рішення щодо питання, зазначеного у зверненні Миримського Р.Л.

9.2.2. Запропонувати Миримському Р.Л. утриматись від самостійного вирішення питання щодо клапану димовидалення, який знаходиться в належному йому приміщенні.

9.3. Розглянувши заяву Миримського Р.Л. щодо затікання дощової води через зовнішню стіну, збори представників вирішили:

9.3.1. Доручити керуючому директору (Ганоцький І.В.) усунути причину затікання при виконанні робіт з ремонту фасаду.

  1. Розглянувши заяву ТОВ «БІКОМ» щодо ремонту рампи готелю і доступу до неї після ремонту, збори представників вирішили:

10.1. Надати ТОВ «БІКОМ» доступ на прибудинкову територію для виконання робіт з ремонту рампи на час виконання таких робіт.

10.2. Надати постійний доступ ТОВ «БІКОМ» до рампи готелю для розвантаження вантажів.

10.3. Умовою надання дозволу, зазначеного в п. 10.2. цього рішення, є постійне, щоденне, впродовж року прибирання (в тому числі прибирання від снігу в зимовий період) працівниками готелю і за кошти ТОВ «БІКОМ» прибудинкової території в межах від шлагбауму до входу до першої житлової секції і до входу до четвертої житлової секції.

Вважати виконання робіт з прибирання території заміною вартості сервітуту.

10.3. Доручити керуючому директору (Ганоцький І.В.) подати на затвердження зборів представників графік заїзду транспортних засобів готелю із зазначенням кількості транспортних засобів на добу і за умови в’їзду таких транспортних засобів на прибудинкову територію не раніше 8:30 і виїзду з території не пізніше 18:00.

  1. Питання розгляду заяв співвласника Коляди М.П.

Розглянувши питання розгляду заяв Коляди М.П. збори представників беруть до уваги наступне.

Співвласник Коляда М.П. у спілкуванні з працівниками дирекції 04 липня 2019 р. під час заміни електронного ключа для користування ліфтом, перебуваючи в приміщенні керуючої дирекції, грубо порушував громадський порядок, виявив явну неповагу до суспільства, яку супроводжував особливою зухвалістю та винятковим цинізмом у формі брутальної лайки та нецензурних образ на адресу працівників дирекції, серед яких більшість — жінки, принижував їх людську гідність.

Також Коляда М.П., перевозячи ліфтом неупаковане будівельне сміття та будівельні відходи засмітив механізм пересування ліфту, за відновлення роботи якого об’єднання сплатило 2700 грн.

Також Коляда М.П. після вивантаження будівельного сміття та будівельних відходів істотно засмітив і забруднив вестибюль першої житлової секції.

З приводу зазначеної події зборами представників від 30.07 2019 р. прийнято рішення, згідно з яким Коляді М.П. запропоновано у добровільному порядку:

— вибачитись перед працівниками дирекції, яких він образив;

— відшкодувати об’єднанню подвійну вартість відновлення роботи ліфта;

— зробити вологе прибирання вестибюлю першої житлової секції;

— надати письмове пояснення, яким чином виданою Коляді М.П. електронною перепусткою користувалась особа, яка не має права користуватись ліфтами та іншим спільним майном.

Збори представників вважають цю пропозицію адекватною ситуації, що склалась, такою, що не є надмірною і такою, що не є неможливою до виконання.

Об’єднання не зобов’язує, а пропонує Коляді М.П. виконати ці умови.

До моменту виконання цих вимог, через колективну відмову працівників дирекції утримувати спільне майно в частині, яка належить Коляді М.П., користування спільним майном для Коляди М.П. є об’єктивно неможливим.

У Коляди М.П. існує можливість не виконувати пропозицію зборів представників, а укласти прямі договори с постачальниками комунальних послуг і не користуватись послугами працівників дирекції.

Не погодившись з рішенням зборів представників від 30.07.2019 р., Коляда М.П. та його адвокат (представник АО «Юридичний синдикат», м. Бровари), впродовж останніх тижнів надіслали до об’єднання декілька скарг, заяв та адвокатських запитів.

Підготовка і своєчасне надання відповідей на запит адвоката та співвласника потребує значного часу, що відволікає працівників керуючої дирекції від виконання мети діяльності дирекції.

Збори вважають, що Коляда М.П. та його адвокат зловживають правом на звернення, оскільки їм обом було письмово роз’яснено причини відмови працівників дирекції працювати в інтересах Коляди М.П. та шляхи розв’язання конфлікту.

Враховуючи відсутність у об’єднання можливості приділяти надмірну увагу зверненням Коляди М.П. та його адвоката, а також обмежені технічні можливості об’єднання друкувати відповіді (з численними додатками, надання яких вимагають Коляда М.П. та його адвокат) збори представників вирішили:

11.1. Заборонити керуючому директору розглядати звернення Коляди М.П.

11.2. Встановити, що надалі від імені об’єднання звернення Коляди М.П. та його адвокатів розглядатимуть збори представників чи загальні збори співвласників у терміни, встановлені законодавством.

При цьому перебіг терміну на підготовку і надання відповіді буде розпочинатись з дня проведення зборів представників чи загальних зборів.

11.3. Рекомендувати Коляді М.П. та його представникам утриматись від зловживання правом на звернення до зборів представників, оскільки наслідком таких зловживань на звернення може стати відмова зборів представників розглядати його звернення, через що у нього залишиться право звернення до загальних зборів чи до суду.

 

Головуючий на зборах Щербаков В.З.

Секретар зборів Петрів Я.І.